Delikatesser fra Frankrig

 

Franske retter

Frankrig har som det eneste land i 2010 fået optaget deres kogekunst på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Selv i den franske grundskole har undervisningsministeriet lavet retningslinjer for, hvordan børn skal lære om ernæring og smag. En rejse rundt i den franskemadkultur byder på mange regioner med hver deres traditioner og råvarer. Alsace er kendt for deres gåseleverpostej, Provence for olivenolie og Normandiet har verdens bedste oste og klassiske fiskeretter. Løber tænderne i vand når menuen står på grisetæer, komaver eller frølår? Det var nok en ud af mange retter som blev serveret i gamle dage, når konger og adelige sad til bords. Her var det ikke unormalt at kæmpe sig igennem 50 retter. Det skåner vi jer for og giver lidt inspiration til nemme og velsmagende franske retter.

Lækre salater

Det var kendt i oldtidens Egypten, at anvende salat som beroligende lægemiddel, og i dag findes der ca. 125 forskellige arter af salat verden over. Men salat er ikke bare grønne blade længere. 
Salaten har haft en stor udvikling fra at være pynt på tallerkenen, til at kunne serveres som en hovedret eller garniture til en kød/fiskeret. I takt med at vi prøver at leve sundt i hverdagen, kan man nu mange steder købe færdigblandede salater eller som take-away i stedet for usund fastfood.